Ex-renner Björn Leukemans schuift één grote topfavoriet naar voor in Brabantse Pijl
Redactie
| 2 reacties

Björn Leukemans ziet Philippe Gilbert als grote favoriet in de Brabantse Pijl

Ex-renner Björn Leukemans schuift één grote topfavoriet naar voor in Brabantse Pijl

Morgen wordt het Ardennenluik afgetrapt met de Brabantse Pijl. Ex-renner Björn Leukemans eindigde twee keer op het podium in die koers en verwacht ook nu opnieuw veel van tweevoudig winnaar Philippe Gilbert.

Leukemans kon er nooit winnen. Eén keer was Sagan te sterk, een andere keer zijn maatje Gilbert. "Het is een van mijn favoriete wedstrijden. Maar ik botste één keer op Sagan en één keer op Gilbert", zegt Leukemans. "Gilbert is ook nu weer de favoriet. Ik ben 100% zeker dat hij nog in vorm zal zijn en het parcours is hem op het lijf geschreven. Hij wordt de te kloppen man."

Luik is kantelpunt

Van Avermaet en Gilbert zullen na de kasseiklassiekers ook nog in de Ardennen te zien zijn. Dat deed Leukemans vroeger zelf ook. "Ze zullen nog zeker goed zijn in de Amstel, maar Luik wordt het kantelpunt. Dat voelde ik zelf ook. Het hangt van de dag af. Soms lukt het nog, soms was het al minder", klinkt het bij Sporza.

"Van Avermaet moet Luik ook zeker aankunnen. Hij is er al eens 7e geweest. Hij kan dat dus aan. Het is wel mogelijk dat die inspanningen van het voorjaar gaan wegen en dat hij de frisheid zal missen om op te boksen tegen mannen als Valverde. Maar top 5 of top 10 is ook niet slecht", besluit Leukemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties