"Om de 50 jaar wordt er een kampioen zoals Tom Boonen geboren"

Redactie
| 14 reacties
"Om de 50 jaar wordt er een kampioen zoals Tom Boonen geboren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het praatprogramma Vive le vélo kwamen Karl Vannieuwkerke en zijn studiogasten terug op de carrière van Tom Boonen. Eddy Planckaert plaatst 'Tornado Tom' bij de vijf grootste Belgische kampioenen ooit.

Drie keer de Ronde, vier keer Parijs-Roubaix, wereldkampioen... Boonen heeft een palmares om u tegen te zeggen. "Hij is een specialist die zijn werk perfect afwerkte", opent Planckaert. "HIj heeft zoveel mooie wedstrijden gewonnen. Niet alleen zijn prestaties zijn belangrijk, maar wel die uitstraling. Om de 50 jaar wordt zo iemand geboren."

"Ik plaats hem na Merckx. Merckx is Merckx en Boonen is Boonen. Boonen moet tussen de top vijf van Belgische kampioenen geplaatst worden. Hij is wereldkampioen geweest en heeft tal van wedstrijden gewonnen", vervolgt de voormalige coureur.

Mister Paris-Roubaix

Net als Roger De Vlaeminck won Boonen Parijs-Roubaix vier keer. "Roger is ook bij die vijf grote renners. Hij reed nog een stuk beter bergop dan Tom Boonen. Maar wellicht zal Roger zondag ook met een paar zakken ijs naast zich gezeten hebben. Dat is toch normaal? Het zijn twee fantastische coureurs, maar ik denk dat Roger toch wat schrik had", besluit Planckaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties