Ploegleider Dirk Demol verdedigt beslissing van Trek-Segafredo om Jasper Stuyven niét als kopman te laten starten in Roubaix

Redactie
| 5 reacties
Ploegleider Dirk Demol verdedigt beslissing van Trek-Segafredo om Jasper Stuyven niét als kopman te laten starten in Roubaix

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkele dagen voor de start van Parijs-Roubaix kreeg Jasper Stuyven van zijn ploeg Trek-Segafredo te horen dat John Degenkolb de enige kopman was in 'de Hel van het Noorden'. Stuyven antwoordde met de benen en werd knap vierde in Roubaix.

Ploegleider Dirk Demol kwam nog eens terug op de beslissing van de ploeg. "Voor alle duidelijkheid: het is niet zo dat Jasper zondag in een dienende rol is gestart", zegt hij in HLN. "Hij was niet de knecht van John. Wel wilden wij de druk zo veel mogelijk weghouden omdat we merkten dat Jasper het moeilijk had. Hij begon aan zichzelf te twijfelen."

Jasper was weer op het niveau waarop wij hem verwachten - Dirk Demol

"Wij hebben gekozen voor een vrije rol. Hij mocht zijn ding doen op de manier die hij wilde. En dat heeft uitstekend gewerkt. Jasper heeft een schitterende koers gereden. Hij was weer op het niveau waarop wij hem verwachten. En zijn vierde plaats is een heel mooi resultaat. Dat heeft de ploeg deugd gedaan, maar nog veel meer heeft het hem deugd gedaan."

Zo kon de Leuvenaar het voorjaar met een positieve noot afsluiten. "Hij had dit echt nodig. Zelf ben ik blij dat hij durfde te koersen. Ik had om lef gevraagd en dat heeft hij volop getoond. Toen John aangaf dat het beste er bij hem af was, heeft Jasper de rol perfect overgenomen. Met dit resultaat sluit hij zijn voorjaar op een positieve manier af", besluit Demol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties