Trek-Segafredo reageert na stevige uithaal van Boonen richting Degenkolb

Redactie
| 15 reacties
Trek-Segafredo reageert na stevige uithaal van Boonen richting Degenkolb

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen was in zijn allerlaatste Parijs-Roubaix niet te spreken over het koersgedrag van John Degenkolb, kopman bij Trek-Segafredo. Boonen zei onder meer dat de Duitser de lafste koers uit zijn leven reed.

Bij Trek-Segafredo zagen ze zich genoodzaakt om te antwoorden op de kritiek van Boonen. "Dat klopt helemaal niet", aldus ploegleider Dirk Demol in HNB. "Na de woorden van Tom Boonen heb ik de finale speciaal nog eens opnieuw bekeken. De waarheid is dat John simpelweg niet beter kon."

"Daardoor kwam het misschien zo over dat hij zijn koers alleen maar op Boonen had afgestemd, maar dat is maar schijn. Het beste bewijs is dat John in de spurt voor de zesde plaats zelf ook amper meedeed en tiende werd. Hij had geen energie meer. Trouwens, toen Stuyven vooraan moest lossen, hebben we nog even overwogen hem helemaal te laten uitzakken tot bij John, in de hoop dat hij daar voor hem kon meewerken."

'Niet super'

Maar de Duitse kopman gaf toen al aan dat hij geen topdag had. "Degenkolb gaf al aan dat het voor hem niet nodig was. Net omdat hij zich niet super voelde", zegt Demol. "Als Tom naar Degenkolb wijst, laat hij zijn eigen frustratie spreken, vermoed ik. Hij had zelf wellicht ook meer verwacht van zijn laatste Roubaix."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties