Ploegleider Tom Steels legt het 'ongewone' tactische plannetje van Quick-Step Floors voor de Waalse Pijl uit
Redactie
| 2 reacties

Ploegleider Tom Steels mikt bij Quick-Step Floors vol op Dan Martin in Waalse Pijl

Ploegleider Tom Steels legt het 'ongewone' tactische plannetje van Quick-Step Floors voor de Waalse Pijl uit

De grote favoriet voor de Waalse Pijl van vandaag is ongetwijfeld Alejandro Valverde. Maar Quick-Step Floors heeft met Daniel Martin wel een andere kanshebber in huis om mee te strijden voor winst.

Volgens ploegleider Tom Steels zal het ook afwachten worden tot de beslissende Muur van Hoei. "Hoe we kunnen winnen? We brengen Daniel Martin naar de voet van de Muur van Hoei. En daar zal de koers worden beslist", is Steels duidelijk in HLN.

En dus zal Quick-Step Floors in tegenstelling tot de vorige klassiekers de koers niet vroeg openbreken. "Als de finish boven op de Muur van Hoei ligt, en je hebt een renner in de ploeg die de Muur met de besten van de wereld naar boven rijdt, dan is het geen must om voorop te gaan rijden. Waarom zouden we onze tactiek veranderen", vraagt Steels zich af.

'Massasprint voor Valverde en Martin'

"De Muur van Hoei, dat is als een massasprint voor de Valverdes en de Martins van deze wereld. De aankomst bepaalt onze tactiek voor de koers. Kijk naar de Amstel Gold Race. Nu hebben we een andere finale en plots wordt het een heel andere koers. Misschien moet de Waalse Pijl ook een keer over verandering nadenken", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties