Belg van Quick-Step focust na sleutelbeenbreuk op Giro: "Wat een domme val, 'en danseuse' dan nog wel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belg van Quick-Step focust na sleutelbeenbreuk op Giro: "Wat een domme val, 'en danseuse' dan nog wel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De voorjaarsklassiekers waren in het rood aangeduid in de agenda van Quick-Step Floors-renner Pieter Serry, maar een pijnlijke val op training gooide roet in het eten. De West-Vlaming hield er een sleutelbeenbreuk aan over, maar is klaar voor de Giro d'Italia.

Er was voor Serry slechts weinig tijd om te herstellen, want hij komt vrijdag aan de start van de 100e Giro. "Hoe het gaat? Zo goed als het kan zijn", aldus de renner bij Wielerkrant.be. "Ik denk dat ik conditioneel niet zoveel verloren heb. Maar ik ben wel bang dat ik opnieuw ten val zou komen, want dat mag niet gebeuren."

'Klaar voor de Giro'

De blessure is nog broos en moet dus nog verder helen. "Het is nog maar drie weken geleden. Ik heb alles kunnen doen op training, dus ik hoop dat ik klaar ben voor de Giro. Ik vermoed van wel, want de conditie voelt goed aan. Ik heb uiteindelijk een week niet op de fiets gezeten."

"Ik zou fris moeten zijn voor de Giro, maar ideaal was de voorbereiding zeker niet. Zo vlak voor de Waalse klassiekers, dat is klote. En dan nog door een domme val op training toen ik bergop fietste. Ik stond recht 'en danseuse' en mijn ketting viel er af. Ik lag er onmiddellijk bij op mijn linkerkant", baalt Serry nog eens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties