Geen Sagan, Kittel en Greipel voor winst, dan pakt Kristoff de bloemen maar in Frankfurt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Geen Sagan, Kittel en Greipel voor winst, dan pakt Kristoff de bloemen maar in Frankfurt

De Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt Rund um den Finanzplatz is gewonnen door de Noor Alexander Kristoff. De Katusha-renner bleef in de massasprint, die onthoofd was, de Duitsers Rick Zabel en John Degenkolb voor.

Een kopgroep van acht had er zin in en trok in de aanval. Bij die aanvallers maar liefst drie Belgen met Antoine Warnier, Jens Wallays en Dries De Bondt. De kopgroep kreeg een voorsprong van om en bij de tien minuten van het peloton. Maar nog voor de echte finale werd de vroege vlucht ingerekend.

Een ruime groep vertrok dan maar met daarbij onder meer Michael Matthews en John Degenkolb. De grote afwezigen waren Peter Sagan, Marcel Kittel en André Greipel. Zij hadden er geen zin meer in door het Duitse hondenweer en knepen de remmen dan maar dicht.

Zabel voor Kristoff

Maar Katusha wilde absoluut een massasprint en dus werd de gashendel opengedraaid. De kopgroep werd ingerekend en een uitgedund peloton zou uitmaken wie de bloemen pakte in Frankfurt. De jonge Rick Zabel trok de spurt aan voor zijn ploegmaat Kristoff en die maakte het eenvoudig af. Zabel werd tweede, Degenkolb derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties