Mooi gebaar: Ronde van Romandië-winnaar Richie Porte draagt eindzege op aan twee personen in het bijzonder

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mooi gebaar: Ronde van Romandië-winnaar Richie Porte draagt eindzege op aan twee personen in het bijzonder

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Richie Porte schreef gisteren voor de allereerste keer de Ronde van Romandië op zijn naam nadat hij in de afsluitende tijdrit de leiderstrui overnam van Simon Yates. De BMC-renner droeg zijn zege op aan twee collega's.

Porte was licht verrast dat hij de winst mogelijk maakte in Romandië. "Het is om eerlijk te zijn toch wel een verrassing dat ik hier win", opent de Australiër. "Ik wist dat de conditie goed was, maar om het toch af te maken is toch wel ongelofelijk."

Na zijn zege dacht Porte aan twee personen. "Ik denk ook dat ik twee van onze collega's die we recent zijn verloren, moet vermelden na deze overwinning: Chad Young en Michele Scarponi. Het was een harde en pijnlijke week voor ons allemaal. Zulke gebeurtenissen maken fietsen en koersen irrelevant."

"Zulke gebeurtenissen maken fietsen en koersen irrelevant"

Porte won ook al Parijs-Nice en nu dus de Ronde van Romandië. "Het zijn beide erg knappe overwinningen. Ook de Tour Down Under was een mooie prestatie. Maar voor mij is deze koers erg speciaal omdat ik hier mijn eerste koers als prof won", besluit Porte.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties