Pauwels door het dolle heen, maar: "Ik dacht toch: wat gebeurt er nu?"

Redactie
| 14 reacties
Pauwels door het dolle heen, maar: "Ik dacht toch: wat gebeurt er nu?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels heeft zondag dan toch eindelijk de ban gebroken. De renner van Dimension Data pakte de slotrit in de Tour of Yorkshire en won zo ook nog het eindklassement.

Pauwels kon in zijn carrière nog nooit het zegegebaar maken. Al kreeg hij via de groene tafel wel een ritzege in de Giro. "Dit is heel speciaal voor mij, omdat ik als prof nog nooit echt mijn handen in de lucht heb kunnen steken", opent Serge Pauwels bij Sporza. "Ik wist dat mijn conditie goed was, maar twee zeges op één dag, dat is toch heel bijzonder."

"Ik wist dat mijn conditie goed was, maar twee zeges op één dag, dat is toch heel bijzonder"

"We hadden vandaag enkele kopmannen en ik was er een van. Ik denk dat ik het juiste moment gekozen heb. Ik had nog twee ploegmaats in het achtervolgende groepje en zij hebben perfect werk geleverd", vervolgt Pauwels. Toch was het even schrikken toen hij in het slot zijn ploegmaat Omar Fraile nog bij hem zag komen.

"Ik dacht toch: wat gebeurt er nu? Ik had heel weinig achteromgekeken, want ploegleider Hammond had me dat min of meer verboden in mijn oortje. Plots zag ik een wiel naast mij en ik dacht dat de hele groep achtervolgers er was, maar het bleek enkel Fraile te zijn. Hij zei heel snel dat hij voor mij wou rijden en me de zege wou gunnen", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties