De Gendt pakt ritwinst en verovert geel in Dauphiné, maar grappende Lotto-renner 'baalt' toch
Redactie
| 6 reacties

Thomas De Gendt ging eigenlijk voor de bergtrui in eerste etappe Dauphiné

De Gendt pakt ritwinst en verovert geel in Dauphiné, maar grappende Lotto-renner 'baalt' toch

Thomas De Gendt bezorgde ons land meteen een ritzege in de Dauphiné en dus was de Waaslander van Lotto Soudal een tevreden renner. Al 'baalde' een grappende De Gendt toch dat hij morgen de bergtrui niet mag dragen.

De Gendt reed een hele dag in de aanval en liet op de slotklim zijn laatste metgezel Domont achter. "Ik had vandaag een goed gevoel", zei hij achteraf. "Op de klim wist ik dat ik een goede kans had om mee te zijn. We hadden zes minuten en ik geloofde in mijn kansen. Ik ging eigenlijk voor de bergtrui, maar die kan ik morgen niet dragen", lacht De Gendt.

Geel tot de tijdrit

De gele trui is nu een feit. De Gendt hoopt die toch even te dragen. "Ik hoop dat ik die trui kan dragen tot de tijdrit. Ik weet ook niet hoe ver het peloton achter mij was (op 1'09" door de bonificaties, nvdr). Dit is goede publiciteit voor de ploeg. Enkele dagen geel dragen, is altijd mooi meegenomen."

"Ik won hier nog nooit en dit is een mooie race. Hier zijn altijd zware ritten en mooie klimmetjes. Ik heb al enkele jaren geprobeerd om hier te winnen en vandaag is het eindelijk gelukt", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties