Gele leiderstrui van De Gendt komt niet in de problemen, Démare wint met veel overmacht
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Arnaud Démare wint de tweede rit in de Dauphiné, Thomas De Gendt behoudt de leiderstrui

Gele leiderstrui van De Gendt komt niet in de problemen, Démare wint met veel overmacht

De tweede etappe in de Dauphiné is geëindigd op een massasprint. De Fransman Arnaud Démare (FDJ) mocht na een machtige sprint de handen in de lucht steken in eigen land. Het geel blijft bij Thomas De Gendt.

Het was meteen (licht) klimmen geblazen in de tweede rit van de Dauphiné. Dat inspireerde vier renners om in de aanval te trekken. Bouwman, Combaud, Delage en Brown waren de namen van de vier vluchters. In het peloton mocht Thomas De Gendt (Lotto Soudal) dan weer genieten van minstens een dag in het geel.

Lotto Soudal liet de voorsprong op het viertal nooit te groot worden en controleerde in het peloton. Met nog ruim 30 kilometer te gaan liet Lutsenko zijn metgezellen achter zich. De Astana-renner ging solo, maar met een bonus van een dikke minuut wist Lutsenko ook dat het moeilijk zou worden.

Démare oppermachtig

Op drie kilometer van de streep werd Lutsenko uiteindelijk gegrepen door de voorwachten van het peloton. Het werd een sprint en daarin stond er geen maat op Arnaud Démare. Hij liet Alexander Kristoff en Nacer Bouhanni enkele fietslengtes achter zich. De gele leiderstrui van De Gendt kwam niet in gevaar.

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties