Licht aan het einde van de tunnel voor Britse sprinter Mark Cavendish

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Licht aan het einde van de tunnel voor Britse sprinter Mark Cavendish

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kans dat Mark Cavendish binnen enkele weken aan de start van de Ronde van Frankrijk staat, is weer iets groter geworden. De Brit van Dimension Data heeft zijn deelname aan de Ronde van Slovenië bevestigd.

Mark Cavendish sukkelt al enkele maanden met klierkoorts. Hij kwam in maart voor het laatst in actie in Milaan-Sanremo. De ziekte kan een tijdje in het lichaam aanwezig blijven en daardoor is het erg twijfelachtig of de sprinter aan de start van de Tour de France zou staan. Daar won Cavendish vorig jaar vier ritten.

Slovenië en Brits kampioenschap

Maar er zijn steeds positieve signalen over een eventuele deelname aan de Ronde van Frankrijk. De renner van Dimension Data heeft alvast zijn deelname aan de Ronde van Slovenië (15-18 juni) bevestigd. Daarna zal Cavendish in principe ook deelnemen aan het Britse kampioenschap op de weg.

"Mark is nog steeds aan het herstellen", aldus ploegleider Roger Hammond bij Cyclingnews. "Daarom staat hij hier (Dauphiné, red) of in de Ronde van Zwitserland niet aan de start. Het is niet zoals bijvoorbeeld een gebroken sleutelbeen. Elke persoon heeft zijn eigen herstelperiode nodig voor klierkoorts."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties