Méér dan geslaagde comeback voor Van Avermaet: "Ik voelde toch wel een beetje druk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Méér dan geslaagde comeback voor Van Avermaet: "Ik voelde toch wel een beetje druk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Greg Van Avermaet was het een geslaagde comeback in het peloton. De Ronde van Luxemburg is dan wel niet de belangrijkste rittenkoers, maar Van Avermaet won er wel twee ritten en het eindklassement.

"Ik kwam eigenlijk naar deze wedstrijd om mijn vorm te verbeteren. Ik was dus verrast dat ik meteen tweede werd in de proloog", doet Van Avermaet zijn verhaal. "Daarna wou ik nog beter doen. Het parcours was op mijn lijf geschreven, dus het werd eenvoudiger om te winnen. Maar ik ben blij met deze zege."

Van Avermaet had voor zondag al een ritzege op zak en begon als leider aan de slotetappe. "Ik voelde toch wel een beetje druk, want ik wilde absoluut winnen na alle inspanningen van mijn ploegmaats. Door te winnen kan je bewijzen dat je de leider van de ploeg bent. Dit was een mooie ervaring", zegt Van Avermaet.

Tour de France

Binnen een kleine maand start de Tour. De BMC-renner zal met ambitie aan de start staan. "Het is altijd leuk om opnieuw te hervatten met een overwinning. Dit mag dan wel geen WorldTour-koers zijn, elke overwinning telt mee. Nu is het uitkijken naar de Ronde van Frankrijk, waar het grote doel is om een ritzege te veroveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties