Na één rit in de gele trui verschilt Thomas De Gendt dan toch van mening: "Hopelijk is de volgende stap de Tour"
Redactie
| 5 reacties

Thomas De Gendt droomt na geel in Parijs-Nice en Dauphiné van leiderstrui in de Tour

Na één rit in de gele trui verschilt Thomas De Gendt dan toch van mening: "Hopelijk is de volgende stap de Tour"

Thomas De Gendt heeft in de tweede rit van de Dauphiné zijn leiderstrui met succes verdedigd. De Lotto Soudal-renner kwam nooit in de problemen en mag dinsdag opnieuw een dagje in het geel rijden.

Zondag bekende De Gendt nog dat hij eigenlijk voor de bergtrui ging. "Het is beter dan de bolletjestrui", aldus De Gendt. "Het gebeurt niet zo vaak dat je de leiderstrui in een koers kan dragen. Ik heb die al eens mogen dragen in Parijs-Nice, nu in de Dauphiné, hopelijk is de volgende stap de Tour", grapte hij.

"Dat is toch wel een droom. Bovendien is het wel fijn om eens zo’n trui te dragen. Normaal ben ik de renner die werkt voor de ploeg, maar nu zat ik de ganse dag in een zetel met zes ploegmaten voor mij. Dat is toch wel een speciaal gevoel."

Op de tanden bijten

De leider kwam eigenlijk zelden in de problemen. Enkel toen Astana aan de boom schudde, was het even moeilijk. En in het slot van de rit. "Op het eind, de laatste kilometers, kreeg ik het even lastig. Maar dat heb ik altijd als er gewrongen wordt in het peloton. Dat is gewoon even op de tanden bijten tot de rit voorbij is", klinkt het bij HNB.

“Ik heb vertrouwen voor de etappe van dinsdag. Mijn team is sterk en morgen zullen de sprintteams wellicht iets vroeger meehelpen dan vandaag, dus ik denk wel dat ik dat geel nog zal dragen na dinsdag. En hopelijk ook na de tijdrit. Een minuut voorsprong op die grote toppers is niet veel, maar ik hoop dat ik een goede tijdrit rijd en die trui ook donderdag nog mag aantrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties