Van der Poel een klasse te sterk: "Het geeft enorm veel motivatie om het af te maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Van der Poel een klasse te sterk: "Het geeft enorm veel motivatie om het af te maken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De balans was meer dan positief voor Mathieu van der Poel in Boucles de la Mayenne. De Nederlander won er twee ritten en schreef ook het eindklassement op zijn naam.

"Deze aankomst, vals plat omhoog, ligt me als gegoten", aldus van der Poel bij zijn team. "Als ik zie hoe hard de ploeg voor mij werkt, dan geeft dat enorm veel motivatie om het af te maken. En dat is net als gisteren gelukt. Al liep het vandaag niet helemaal vlekkeloos."

Het was een moeilijke laatste kilometer voor de Nederlander. "De laatste 500 meter verloor ik het wiel van mijn ploegmaats. Ik moest dan ook alles uit de kast halen om enkele gaatjes te dichten en te winnen. Ik wist dat het een gevaarlijke laatste kilometer was. Daarom positioneerde ik me zo goed mogelijk vooraan. Ik wilde geen enkel risico nemen."

Bonificaties

Van der Poel had voor de slotrit slechts weinig voorsprong op de concurrentie. "Door de bonificaties geloofden mijn naaste tegenstanders tot het laatste moment in de eindzege. Dat zorgde voor een nerveuze dag, maar we hebben geen enkel moment de controle verloren. Als ploeg hebben we uitstekend gepresteerd."

Maar de polyvalente renner heeft er dus enkele goede weken opzitten. "Een bewijs dat de conditie momenteel heel goed is. Vorig jaar kende ik omwille van omstandigheden een teleurstellend mountainbikseizoen. Toen beschikte ik niet over mijn beste stel benen in deze periode van het jaar en dat is nu gelukkig anders", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties