Geen tweede Belgische ritzege in de Dauphiné, sterke Nederlander aan het feest
Redactie
| 0 reacties

Koen Bouwman wint de derde rit in de Dauphiné na lange ontsnapping

Geen tweede Belgische ritzege in de Dauphiné, sterke Nederlander aan het feest

De Nederlander Koen Bouwman heeft de derde etappe in de Dauphiné op zijn naam geschreven. Bouwman was de snelste van een kopgroep van zes. Onze landgenoot Frederik Backaert werd knap derde. Het geel blijft bij Thomas De Gendt.

In de ontsnapping van de dag, die al snel de goedkeuring kreeg van het peloton, zat één landgenoot. Frederik Backaert van Wanty-Groupe Gobert kreeg het gezelschap van de Nederlander Koen Bouwman, Alexey Vermeulen, Bryan Nauleau, Edvaldas Siskevicius en Quentin Pacher.

De voorsprong van de zes ging richting de 7 minuten. Met nog 20 kilometer te gaan was de voorsprong van het zestal vooraan nog steeds 2 minuten op het peloton. FDJ en Katusha zetten enkele mannetjes op kop voor sprinters Arnaud Démare en Alexander Kristoff, maar vooraan bleven ze goed ronddraaien.

Sprint met 6

Backaert en co hadden een goede kans om te strijden voor de ritzege. Het zestal ging met een voorsprong van 40" de laatste kilometer in en met zijn zessen gingen ze sprinten voor dagwinst.

Vermeulen zette zich op kop voor zijn ploegmaat, Bouwman maakte het mooi af. Backaert sprintte naar een verdienstelijke derde plaats. De gele leiderstrui blijft wel bij die andere landgenoot Thomas De Gendt. De Lotto Soudal-renner probeert morgen zijn leiderstrui te verdedigen in een golvende tijdrit van 23 kilometer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties