Greipel bekent: "Liever Ster ZLM Toer dan Dauphiné of Zwitserland"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Greipel bekent: "Liever Ster ZLM Toer dan Dauphiné of Zwitserland"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel is volgende week één van de grootste namen aan de start van de Ster ZLM Toer. De Duitser stond sinds 2009 slechts twee keer niet aan de start van de Nederlandse rittenkoers. Hij won er al 7 ritten en schreef 2 jaar geleden het eindklassement op zijn naam.

Geen Dauphiné of Ronde van Zwitserland dus voor de snelle Duitser van Lotto Soudal. "In mijn planning richting de Tour de France komt dat beter uit dan wedstrijden als de Dauphiné Libere en de Ronde van Zwitserland", legt hij uit. "Voor een type renner als ik zijn die koersen wel wat zwaar en ze bieden ook minder sprint kansen."

"De Ster ZLM Toer in combinatie met het Duits kampioenschap zint mij wel. Daarom kom ik graag naar deze koers. Daar komt bij dat de wedstrijd niet heel ver van mijn huis is, dus het is ook geen zware en lange verplaatsing. Dat is ook mooi meegenomen en ik ken de wegen ondertussen wel", vervolgt Greipel op de website van de Ster ZLM Toer.

Tour de France

De wedstrijd is ook een goede voorbereiding op de Tour, want met onder meer Marcel Kittel en Dylan Groenewegen is de concurrentie groot. En toch.. "Het is een mengeling om enerzijds competitieritme op te doen en anderzijds in de iets zwaardere ritten een goede training af te werken, waarbij ik kilometers kan maken en toch op competitieniveau uitkom", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties