Marc Sergeant ziet kentering bij Lotto Soudal, maar baalt nog steeds door mislukte transfer Belgische revelatie

Redactie
| 5 reacties
Marc Sergeant ziet kentering bij Lotto Soudal, maar baalt nog steeds door mislukte transfer Belgische revelatie

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste weken lijkt het terug iets beter te lopen bij Lotto Soudal. Dat was nodig, na een erg matig voorjaar waarin er te weinig gepresteerd werd. Marc Sergeant is dus opnieuw een tevreden manager, al had hij in de winter graag nog één renner naar zijn ploeg gehaald.

"De kentering is er in Romandië gekomen. Sander Armée ging er voor de bergtrui en daar trok de hele ploeg zich aan op", legt Sergeant uit in HLN. "Dan wonnen we een rit in de Vierdaagse van Duinkerke. In Noorwegen werden we een paar keer tweede. En nu hebben we een ritzege in de Dauphiné. De Gendt wint op zijn manier, en dat is altijd groots."

"We waren in een negatieve spiraal geraakt"

De periode van de klassiekers was dus moeilijk. "We waren in een negatieve spiraal geraakt. Daar komen we stilaan uit. De eerste zes weken van het seizoen waren uitstekend, we wonnen 7 keer. Eenmaal terug in België was het dramatisch. Dat was slikken, we wisten dat het niet meer goed zou komen in de klassiekers."

Sergeant had graag wel nog één renner aan zijn klassieke ploeg toegevoegd. "Ik heb aan de renners gezegd dat het anders moest. We zijn een ploeg die agressief koerst. We hebben natuurlijk geen Sagan, geen Van Avermaet. Gilbert is weg. De enige die bij hen aansloot, was Oliver Naesen. Ik had die graag naar de ploeg gehaald. Dat is niet gelukt", baalt hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties