Van Avermaet stelt zijn grote doel voor de Tour, maar ook ... "Zolang Sagan meedoet, ga ik het niet proberen"

Redactie
| 4 reacties
Van Avermaet stelt zijn grote doel voor de Tour, maar ook ... "Zolang Sagan meedoet, ga ik het niet proberen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft vertrouwen getankt in de Ronde van Luxemburg. Via de Ronde van Zwitserland zal hij zich nu klaarstomen voor het grote doel van deze zomer: de Ronde van Frankrijk.

Twee ritzeges en het eindklassement in de Ronde van Luxemburg. Maar binnen enkele weken is het menens in de Tour. "De Tour is mijn hoofddoel van deze zomer", zegt Van Avermaet in HLN. "En daar bevalt het parcours me wel. Er zijn meer kansen voor aanvallers dan vorig jaar. Ik ga vol voor een nieuwe ritzege."

"Luxemburg was een goede training. Neem die laatste etappe: die aankomst leek wat op Rodez. Misschien niet zo steil, maar de inspanning van één minuut die ik daar geleverd heb, is een goeie oefening voor straks", aldus de BMC-renner. Van Avermaet zal alleszins geen poging doen om voor de groene trui te gaan.

Groene trui

"Ik heb eraan gedacht, want er zijn meer mogelijkheden, maar zolang Sagan meedoet, ga ik het niet proberen. Hij wordt tweede en derde in de massaspurts, dus zou ik telkens moeten meespurten voor de zevende en achtste plaats. Dat is mij te gevaarlijk, en het kost ook krachten die ik in andere ritten nodig heb om mee te doen voor dagwinst", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties