VIDEO: Yves Lampaert hoopt op eerste Tour-deelname en ziet meerdere concurrenten voor BK tijdrijden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
VIDEO: Yves Lampaert hoopt op eerste Tour-deelname en ziet meerdere concurrenten voor BK tijdrijden

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert heeft zijn hoogtestage van de afgelopen weken goed verteerd en was vorige week de beste in Gullegem Koerse. Voor de start van de Stan Ockers Classic in Borsbeek sprak hij over zijn ambities voor de komende weken.

Lampaert deed afgelopen weekend met Quick-Step Floors mee aan de Hammer Series. "Het was een vrij tof concept, maar er zitten nog wel wat kinderfoutjes in. Ik denk wel dat het toekomst heeft", zegt hij. "Ik ben zelf 18 dagen op hoogtestage geweest, dus ik ben daar wel goed uitgekomen."

Met het BK tijdrijden en de Tour in aantocht, moet de conditie natuurlijk in stijgende lijn gaan. "Ik werk niet specifiek naar het BK toe, maar naar alle koersen die nog komen. En hopelijk de Tour, want daar zit ik in de voorselectie", aldus de West-Vlaming. "Maar het BK tijdrijden winnen zou zeker leuk zijn."

BK tijdrijden

"Ik ben al twee keer tweede geweest, maar de concurrentie is nog groter dan andere jaren. Campenaerts, Van Aert, Hermans... Zelf starten we ook met vijf en ook Lotto Soudal zal enkele jongens hebben. Er zullen veel kanshebbers zijn dit jaar. Ik ken het parcours totaal niet. De verkenning zal beperkt blijven tot de dag ervoor", besluit Lampaert.

Opgelet, het laden van de beelden kan eventjes duren. (Video met dank aan Niels Bastiaens)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties