Arnaud Démare en Bryan Coquard laten zich vloeren, De Gendt blijft leider in de Dauphiné
Redactie
| 0 reacties

Bauhaus wint de vijfde rit in het Critérium du Dauphiné

Arnaud Démare en Bryan Coquard laten zich vloeren, De Gendt blijft leider in de Dauphiné

De vijfde rit in de Dauphiné is gewonnen door de Duitse sprinter Phil Bauhaus. Hij bleef in een massasprint Arnaud Démare en Bryan Coquard voor. Thomas De Gendt blijft ook na de rit van donderdag in het bezit van de gele leiderstrui.

In de vijfde etappe van deze Dauphiné gingen vier vluchters op zoek naar glorie. In de kopgroep van vier naast El Fares (Delko-Marseille) maar liefst drie Nederlanders. Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac) en Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) kregen het gezelschap van Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo).

Die laatste won de derde rit in de Dauphiné dinsdag en was dus opnieuw mee in de goede ontsnapping. De jonge Nederlander had wel een doel: onze landgenoot en leider Thomas De Gendt uit de bolletjes rijden, wat onderweg ook lukte.

De voorsprong van het viertal groeide ondertussen tot boven de vijf minuten. Van Baarle was de laatste vluchter die opgeraapt werd door het peloton, de sprintersploegen wilden hun snelle jongens laten zegevieren.

Massasprint

Katusha kwam met het treintje voor Kristoff, maar het was een verrassende naam die mocht zegevieren. Phil Bauhaus klopte eerdere ritwinnaar Arnaud Démare en Bryan Coquard in de massasprint. De gele leiderstrui blijft wel bij onze landgenoot Thomas De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties