Boonen klaar voor zijn tweede sportcarrière: "Top tien halen zou prachtig zijn"

Redactie
| 11 reacties
Boonen klaar voor zijn tweede sportcarrière: "Top tien halen zou prachtig zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen is geslaagd voor de theorie en de praktijk van zijn race-examen en is klaar voor zijn eerste race in de Volkswagen Fun Cup. Daar komt hij met Bert Longin, Anthony Kumpen en Sporza-journalist Ruben Van Gucht aan de start.

Boonen is alvast klaar voor zijn nieuwe uitdaging. "Graag met de auto rijden is nog iets anders dan racen", opent Boonen in HNB. "Remmen met een racewagen is helemaal anders dan met een straatwagen. Ik heb vandaag pas voor het eerst met onze Kever gereden. Het is niet gemakkelijk. Er zit geen servostuur in. Je moet dus echt aan je stuur sleuren in de bochten."

Toch is hij realistisch over zijn winstkansen. "Winnen is onmogelijk. Er zijn teams bij met vier rijders die dit al tientallen jaren doen. Top tien halen zou prachtig zijn. Al wordt het in de eerste plaats zaak om uit te rijden en de wagen veilig en onbeschadigd te laten finishen. Nog belangrijker is dat dit voor mij een grote stap is in mijn ontwikkeling als autoracer."

"Ik wil op termijn meer doen dan de Fun Cup alleen"

"Ik heb na mijn carrière bewust enkel aan dit initiatief toegezegd. De naam zegt het zelf. Het is de Fun Cup. Op een plezante manier kennismaken met competitief autoracen. Maar ik wil op termijn meer doen dan de Fun Cup alleen. Ik zou dit jaar graag nog meedoen aan de 24 uren van Zolder. Maar met welk team of welke auto dat is, daar ben ik nog niet uit", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties