Roelandts met ambitie aan de start: "Op mijn best op dit soort parcoursen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Roelandts met ambitie aan de start: "Op mijn best op dit soort parcoursen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Roelandts is één van de renners van Lotto Soudal die zaterdag aan de start staat van de Ronde van Zwitserland. En de Vlaams-Brabander is ambitieus.

"De proloog is mijn eerste doel van deze Tour de Suisse", opent Roelandts. "Normaal gezien is zo’n korte tijdrit van zes kilometer ideaal voor mij, hoewel dit parcours me iets minder ligt. Deze proloog is vlakker dan vorig jaar en ook minder technisch, met slechts vier bochten. Toch hoop ik meteen een goed resultaat neer te zetten."

En ook in de andere etappes wil de schoonbroer van Jens Debusschere graag uithalen. "In het verdere verloop zijn er nog enkele ritten die me zouden moeten liggen, waarbij er onderweg enkele korte klimmetjes moeten worden overwonnen."

BK

Roelandts zit ook al met het BK van Antwerpen in zijn hoofd. "Ik ben op mijn best op dit soort parcoursen, waarin een klein groepje naar de finish kan rijden. Voor het overige hoop ik met een goed gevoel over de bergen te komen om mij zo goed voor te bereiden op het Belgisch kampioenschap van 25 juni", klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties