Voorbereiding op eerste Tour verloopt goed voor Lotto Soudal-Belg: "Heb drie keer omgekeken om te zien waar Froome bleef"
Redactie
| 0 reacties

Tiesj Benoot tevreden over vorm in Dauphiné na goede tijdrit

Voorbereiding op eerste Tour verloopt goed voor Lotto Soudal-Belg: "Heb drie keer omgekeken om te zien waar Froome bleef"

Tiesj Benoot is zich in de Dauphiné momenteel aan het voorbereiden op zijn allereerste deelname aan de Ronde van Frankrijk. Dat wordt het grote doel van de jonge renner van Lotto Soudal. In de tijdrit van woensdag liet Benoot alvast zien dat de conditie goed zit.

Benoot moest net voor Chris Froome aan de slag en werd niet ingehaald door de Tour-favoriet. "Ik had me er een beetje op ingesteld dat Froome me voorbij zou snellen", zei Benoot achteraf bij Sporza. "Dan zou ik hem daarna in het vizier houden en dan verloor ik toch niet al te veel tijd."

"Ik dacht een paar keer: "Waar blijft hij nu?" Ik heb echt drie keer omgekeken. Fijn", vervolgt de Gentenaar. Benoot bereidt zich voor op de Tour de France, die op 1 juli van start gaat in het Duitse Düsseldorf. Na de Dauphiné trekt hij nog op stage naar de Sierra Nevada.

Tour

"Het belangrijkste is dat ik goed uit de Dauphiné kom, de Tour is het hoofddoel. Hierna vertrek ik meteen op hoogtestage. Zondagavond stap ik op het vliegtuig richting Spanje en train ik er nog eens tien dagen", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties