Bondscoach Kevin De Weert ziet goede prestaties beloond worden: "Er waait een frisse wind"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Bondscoach Kevin De Weert ziet goede prestaties beloond worden: "Er waait een frisse wind"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belgian Cycling heeft het contract van huidige bondscoach Kevin De Weert verlengd tot eind 2020. Dat heeft de wielerbond bekendgemaakt. Bondsvoorzitter Tom Van Damme is een tevreden man.

"De komst van Kevin De Weert zorgde voor een nieuw dynamisme en enthousiasme in de rangen van Belgian Cycling", aldus bondsvoorzitter Tom Van Damme. "Er waait een frisse wind bij de nationale ploeg, een spirit die ons zeer bevalt."

Volgens Van Damme is het WK van vorig jaar het beste voorbeeld. "Die vernieuwde ‘drive’ kwam misschien nog het best tot uiting op het WK in Qatar. De collectieve prachtprestatie van het Belgian Cycling Team verbaasde vriend en vijand tijdens die befaamde passage door de woestijn."

Goud en zilver

En natuurlijk werd de prijzenkast ook al gevuld onder leiding van De Weert. "Komt daar nog bij dat Kevin De Weert als coach Greg Van Avermaet tijdens de Olympische Spelen in Rio naar dé medaille van alle medailles leidde en dat Victor Campenaerts onder zijn hoede EK-zilver won in het tijdrijden", besluit de bondsvoorzitter.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties