Froome trekt conclusie na koninginnenrit: "Geloof dat ik het antwoord nu wel ken"
Redactie
| 21 reacties

Chris Froome geeft de eindzege in de Dauphiné op met nog één rit te gaan

Froome trekt conclusie na koninginnenrit: "Geloof dat ik het antwoord nu wel ken"

Richie Porte toonde zich vandaag opnieuw de sterkste der favorieten in de Dauphiné. De BMC-Australiër nam bovendien ook nog eens 23" extra bonus op zijn grote rivaal Chris Froome, die beseft dat Porte op dit moment beter is.

Froome staat met nog één rit te gaan op 1'02" van zijn voormalige luxeknecht. Froome beseft dat hij dat niet meer kan goedmaken. "Of er moesten ongelukken gebeuren", aldus de Brit tegenover HLN. "Het was een zware dag. Ik had gewoon de benen niet. Ik betaal wellicht de prijs voor de rit vrijdag op de Mont du Chat."

"Het wordt nu erg moeilijk voor mij om de Dauphiné nog te winnen. Porte is in uitstekende vorm. Hij klimt zeer goed en reed een sterke tijdrit", aldus de kopman van Team Sky, die beseft dat hij nog werk heeft voor zijn grote doel: de Ronde van Frankrijk. "Ik wist dat ik nog wat werk te doen had in functie van de Tour, voor ik aan de Dauphiné begon."

"Ik ben hier gekomen om mezelf te testen en te weten waar ik sta"

"Deze week van koersen is precies wat ik nodig had om het racegevoel en de racefitheid terug te krijgen. Want veel heb ik dit jaar nog niet gekoerst. Ik ben hier gekomen om mezelf te testen en te weten waar ik sta. Ik geloof dat ik het antwoord nu wel ken. En ik weet ook waar de anderen staan. Op dit moment is alleen Richie Porte beter dan ik", concludeert Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties