Plaatsjes voor de Tour zijn (ondanks vierde plek in koninginnenrit) duur bij Lotto Soudal: "Ik zal niet op tafel slaan"
Redactie
| 20 reacties

Jelle Vanendert wilt na vierde plek in koninginnenrit Dauphiné graag mee naar de Tour de France

Plaatsjes voor de Tour zijn (ondanks vierde plek in koninginnenrit) duur bij Lotto Soudal: "Ik zal niet op tafel slaan"

Jelle Vanendert reed een puike koninginnenrit in de Dauphiné. De Lotto Soudal-Belg legde uiteindelijk beslag op de vierde plek, op ruim een minuut van winnaar Peter Kennaugh. De Limburger hoopt op deelname aan de Ronde van Frankrijk.

Vanendert was tevreden over zijn prestatie van zaterdag. "Dat is niet slecht gedaan, denk ik", klinkt het in HLN. "Het was moeilijk in te schatten hoe de conditie van sommige jongens nog is na zeven dagen koersen. Die van mij is niet zo slecht. Ik heb toch twee dagen hard moeten werken om de trui van Thomas De Gendt te verdedigen."

"Ik wil heel graag naar de Tour. Maar als dat niet zo is, dan zal ik mij daarbij neerleggen"

"Het is een gemiste kans. Vanuit een ontsnapping is het altijd moeilijk om het af te maken met een etappezege", aldus Vanendert, die wel nog steeds hoopt om mee te mogen naar de Tour. "Het was toch een beetje de bedoeling om op de shortlist te komen. Niet dat ik mij daar erg druk in maak. Ik wil heel graag naar de Tour. Maar als dat niet zo is, dan zal ik mij daarbij neerleggen."

"Ik weet niet hoeveel plaatsen er nog zijn. De ploeg zal nu zoeken naar een bepaald type renner om de laatste plaatsen in te vullen. Ik zal niet op tafel slaan om een plaats in de Tour-ploeg te krijgen. Ze weten dat ik graag wil. Meer kan ik niet doen. Stel dat ik gewonnen had vandaag, dan was er wellicht geen discussie meer", besluit Vanendert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties