Ploegmaat van Chris Froome wint de koninginnenrit in de Dauphiné, Belgen tonen zich opnieuw
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Peter Kennaugh wint de koninginnenrit in de Dauphiné

Ploegmaat van Chris Froome wint de koninginnenrit in de Dauphiné, Belgen tonen zich opnieuw

De koninginnenrit in de Dauphiné is gewonnen door Peter Kennaugh. De renner van Team Sky en ploegmaat van Chris Froome was de laatste die overbleef van een vroege vlucht en kwam solo aan op Alpe d'Huez. Richie Porte is dan weer steviger leider.

In de koninginnenrit ging een groep van 17 renners op zoek naar roem in deze Dauphiné. Daarbij twee Belgen: Jelle Vanendert (Lotto Soudal) en Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert). Ook mee in de kopgroep: de Nederlander Koen Bouwman, die extra punten wilde sprokkelen om zijn bolletjestrui te verstevigen.

Maar vooraan bleven met het slot in zicht nog met zijn drieën over. Vanendert kreeg het gezelschap van Fernandez en Kennaugh. Al kwamen later nog drie renners, met onder meer Ulissi, aansluiten. In het uitgedunde peloton controleerde BMC dan weer voor leider Richie Porte.

Het was Bardet die op ruim 10 kilometer van de streep zijn aanval plande vanuit het peloton. Vooraan bleef Kennaugh alleen over. Hij ging solo op zoek naar de zege en liet Ben Swift achter. Voor de Brit is het één van de mooiste overwinningen uit zijn carrière.

Sterke Belgen

Jelle Vanendert was de eerste Belg op een knappe vierde plek. Maar ook Ben Hermans en Tiesj Benoot lieten zich opmerken. Hermans knapte tot diep in de finale werk op voor gele trui Richie Porte, die in de slotfase zijn voorsprong op Froome vergrootte. De jonge Benoot maakte dan weer indruk door 16e te worden in deze zware rit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties