Dit vindt tweevoudig winnaar Greg Van Avermaet van het nieuwe parcours van de Omloop Het Nieuwsblad

Redactie
| 2 reacties
Dit vindt tweevoudig winnaar Greg Van Avermaet van het nieuwe parcours van de Omloop Het Nieuwsblad

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er worden in de Omloop Het Nieuwsblad heel wat veranderingen aangebracht, waardoor de openingswedstrijd van het klassieke seizoen wat zal lijken op de oude versie van de Ronde van Vlaanderen. Tot groot jolijt van Greg Van Avermaet, zo blijkt.

Van Avermaet won de Omloop de voorbije twee jaar en is gebrand op een derde zege op rij. "Gent was een heel mooie arrivée, maar dit is nog iets anders", opent Van Avermaet in HNB. "Elke coureur rijdt graag de dubbel Muur-Bosberg. Hier kan je onmogelijk tegen zijn."

"De finale van de Omloop Het Nieuwsblad zal misschien iets later openbreken"

"Ik ben opgegroeid met de Berendries, de Valkenberg, Tenbosse, de Muur en de Bosberg, al weet ik niet of die eerste twee erbij zullen zijn. Ik was al blij dat we in de Eneco Tour en de nieuwe Ronde van Vlaanderen opnieuw de Muur hadden, maar dit is nóg beter. De finale van de Omloop Het Nieuwsblad zal misschien iets later openbreken, maar je krijgt kansen genoeg om het verschil te maken."

De BMC-renner is dus zeker tevreden met het nieuwe parcours. "De Omloop Het Nieuwsblad is een nieuwe Ronde van Vlaanderen met minder kilometers, maar ik ben echt blij dat die finale van vroeger terug is in een WorldTourkoers. Ik kijk ernaar uit", besluit de olympische kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties