? Draaiende achterwiel van bolletjestrui in de Tour zorgt voor opschudding

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
? Draaiende achterwiel van bolletjestrui in de Tour zorgt voor opschudding
Foto: © photonews

Op sociale media rijzen heel wat vragen over een voorval in de Tour-etappe van zaterdag. Toms Skujins (Trek-Segafredo) was betrokken bij een valpartij en toen hij zich opnieuw op gang wilde trekken, bleef zijn achterwiel draaien.

De bolletjestrui van de Tour de France zijn achterwiel bleef op een wel erg vreemde manier draaien. Het werd opgemerkt door enkele aandachtige kijkers en dus werd er op sociale media al druk gespeculeerd over eventuele mechanische doping.

Ook bij Sven Nys, die voor Sporza radio de Tour volgt, roept het voorval vragen op. "Het is vreemd", aldus Nys. "We hebben dat nu al enkele keren gezien bij een val of hapering: de renners nemen hun fiets op en plots versnelt het wiel in de richting waar je het niet van verwacht. De trapper krijgt eigenlijk in de andere richting een duw van zijn voet. Dat is vreemd."

Benieuwd

"Je zou het eigenlijk moeten naspelen om uit te leggen hoe dat in elkaar zit. De fietsen worden hier dagelijks gecontroleerd, maar ik ben benieuwd hoe zoiets kan. Hoe kan zo'n wiel plotseling enorm versnellen zonder dat er eigenlijk zichtbaar iets aan de hand is?"

En dus hoopt ook Nys op meer duidelijkheid. "Ik heb zelf niet meteen een verklaring. Ik wil dit graag eens bespreken. Laat eens zien wat er aan de hand is en dan kun je dit aan iedereen uitleggen", besluit Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties