Michel Wuyts heeft duidelijke favoriet: "Een demonstratie durf ik niet te voorspellen"

Michel Wuyts heeft duidelijke favoriet: "Een demonstratie durf ik niet te voorspellen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met het BK in zicht moet ook Michel Wuyts uiteraard zijn kandidaat-winnaars naar voren schuiven. Hij ziet zowel bij de mannen als de vrouwen een duidelijke favoriet(e), die de titel zo goed als zeker op stak zal steken. Al betekent dat niet noodzakelijk dat we lange solo's te zien krijgen.

Een BK, dat betekent geen Mathieu van der Poel die na een paar minuten wegknalt. "Zondag zullen andere initiatiefnemers moeten opstaan", zegt Wuyts aan Sporza. "Ik ken er maar één die dat gewoon geweest is: Wout van Aert. Ik geef hem 80% kans om vier op een rij te scoren", aldus de commentator.

GEEN DEMONSTRATIE ZOALS IN OOSTENDE

Dat kan op allerlei manieren gebeuren. "Ik zeg niet dat van Aert cavalier seul gaat spelen. De allerbeste van Aert zou in Kruibeke een demonstratie neerzetten zoals twee jaar geleden in Oostende, maar dat durf ik nu niet meer te voorspellen. Als het op een sprint aankomt, zie ik niet in wie hem pijn kan doen."

Bij de dames mogen we ons volgens Wuyts opmaken voor nummer tien van Sanne Cant. "Sels kan haar nicht misschien een tijd gezelschap houden, maar wat doet ze als Cant haar fameuze versnelling plaatst. Alleen pech kan Cant van een tiende titel houden, maar pech blijft meestal achterwege in de ploeg van de broers Roodhoofdt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties