Betsema had podium niet meer verwacht: "In de tweede ronde meer naast dan op de fiets"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lille
| 5 reacties

Denise Betsema had podiumplek in Lille niet meer verwacht

Betsema had podium niet meer verwacht: "In de tweede ronde meer naast dan op de fiets"
Foto: © photonews

De overwinning in Lille was voor Sanne Cant, Denise Betsema mocht als tweede mee op het podium. De Nederlandse van Marlux-Bingoal baalde na een mindere tweede ronde. "Dit was het hoogst haalbare."

Betsema was lang op achtervolgen aangewezen in Lille. "Ik had eerlijk gezegd het podium niet meer verwacht", bekende de Nederlandse. "Die tweede ronde... Ik was even uit mijn concentratie en het liep gewoon niet lekker. Ik stond meer naast de fiets dan dat ik op de fiets zat. Eigenlijk was ik heel blij dat ik de aansluiting nog kon maken."

"Op het einde vond ik mijn ritme terug en voelde ik me veel beter", vervolgde Betsema. "Maar het begin was lastiger dan ik verwacht. De benen hebben dit seizoen al wel eens beter gevoeld. In de sprint reed ik nog naar de tweede plek, dus daar ben ik heel blij mee. Dit was het hoogst haalbare vandaag."

33e podiumplek

De renster van Marlux-Bingoal vreesde het samenspel tussen nichten Cant en Sels niet. "Ik zat er lang niet bij, dus ik heb niet veel gemerkt van samenspel tussen Loes en Sanne", aldus Betsema. "Maar het is mooi dat ik er nog tussenkwam. Dit is inmiddels de 33e podiumplek voor de ploeg, dus het is onwijs mooi om ook mijn steentje bij te dragen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties