Familie Yates kan vieren na koninginnenrit in Ronde van Valencia, Valverde komt net tekort

Familie Yates kan vieren na koninginnenrit in Ronde van Valencia, Valverde komt net tekort
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al genieten geweest voor de familie Yates, vooral vorig jaar dan, met de successen van Simon Yates in de grote ronden. In de Ronde van Valencia was broer Adam aan zet. Die maakte het volledig waar in de koninginnenrit en hield wereldkampioen Valverde van de overwinning.

Sylvain Dillier was lange tijd een eenzame vluchter, zoals we dat ook al wel van hem gezien hebben in Parijs-Roubaix. Met zestien kilometer te gaan had de Zwitser nog altijd een bonus van drie minuten en twintig seconden, maar er kwam dan wel nog een loodzware beklimming aan.

VALVERDE ROERT ZICH

Op de klim naar Alcala-Alcolebre vielen de favorieten hem op de nek. Zo maakte Valverde een sprongetje naar voren. Onder andere Dan Martin sloot aan en ook Dylan Teuns was op dat moment nog altijd van de partij. Een aanval van Astana-renner Kudus was ook niet de juiste. Bij het ingaan van de laatste kilometer had er zich een prominente kopgroep gevormd van een tiental renners.

Yates vond in de laatste kilometer dan wel het goede moment om te demarreren. Valverde snelde er nog achteraan, maar kwam te laat. Dat was ook het geval voor Bilbao. Ben Hermans was de beste Belg op de negende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties