Toon Aerts snakt naar einde seizoen: "Als je ziet hoe Mathieu in de eerste ronde aanzet, dan zakt de moed in je schoenen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lille
| 25 reacties

Toon Aerts kan leven met derde plek in Lille

Toon Aerts snakt naar einde seizoen: "Als je ziet hoe Mathieu in de eerste ronde aanzet, dan zakt de moed in je schoenen"
Foto: © photonews

Toon Aerts stond voor Lille op 58 seconden van leider Mathieu van der Poel in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Eindwinst nog afsnoepen was echter onbegonnen werk op zo'n parcours. "Al bij al ben ik nog tevreden met de derde plek", aldus de Belgische kampioen.

Aerts had zijn zinnen gezet op een kleiner klassement. "Ik wist dat ik het tussensprintklassement nog kon winnen", deed Aerts zijn verhaal na Lille. "Maar als je zag hoe Mathieu in de eerste ronde aanzet, dan zakt de moed al in je schoenen om anderhalve ronde later nog te gaan strijden. Ik zag al meteen dat Mathieu ook daar vol voor ging. Als hij al zo'n versnelling in de eerste ronde plaatst, dan wordt het erg moeilijk."

"Ik heb er niet te veel krachten meer aan verspild. Het was gewoon koersen voor de juiste positie. Al bij al ben ik tevreden met de derde plek", zei Aerts, die toch ook wel snakt naar het einde van het seizoen. "Ik moet toegeven dat het beste er bijna af is. Dat mag ook wel. Ik stond er al meteen in het begin van het seizoen in de Amerikaanse Wereldbekers."

Crossen in de buurt

"Ik heb in elke periode van het seizoen een overwinning behaald. Ik verdien het om het seizoen in rust af te sluiten", aldus Aerts. Al zijn er voor de Telenet Fidea-renner uit RIjkevorsel op het einde van het seizoen wel veel crossen dicht bij huis. "Voor mij is het wel leuk met die crossen in de buurt. Dat maakt het voor mij mentaal iets makkelijker om mij voor te bereiden op deze wedstrijden."

Zondag staat er opnieuw cross op het programma. Dan trekt het veldritpeloton naar Hoogstraten. "Hoogstraten moet me iets beter liggen. Het is een vettige cross met veel wind. In dat opzicht kijk ik er naar uit, maar het wordt wel lastig", beseft Aerts. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties