? Gloednieuw Nederlands programma steekt de draak met dominantie van Mathieu van der Poel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 30 reacties
? Gloednieuw Nederlands programma steekt de draak met dominantie van Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

In het gloednieuwe en satirische programma 'Makkelijk Scoren' op het Nederlandse NPO 3 ging het zondag over veldrijden en meer bepaald over de dominantie van Mathieu van der Poel. Al werd er vooral de draak gestoken met Vlamingen én Roger De Vlaeminck.

Presentatoren Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit belichten sinds gisteren elke week de sportacualiteit op zondag, al gaat daar de nodige satire mee gepaard. In de eerste aflevering kwamen het veldrijden en Mathieu van der Poel aan bod. 

"Veldrijden is de nationale sport van Vlaanderen en het is een beetje een kruising tussen wielrennen, atletiek, scouting en de slag bij Verdun", klinkt het bij de presentatoren. "En er is iets geks aan de hand in het veldrijden. Er doen dus vooral Belgen mee, maar de beste veldrijder ter wereld is een Nederlander: onze eigen Mathieu van der Poel."

Echte Nederlander?

Al hebben de presentatoren duidelijk hun twijfels over hoe Nederlands Van der Poel wel is. De wereldkampioen veldrijden praat met een Vlaams accent en woont natuurlijk in Kapellen. We willen u het grappige fragment van 5 minuten niet onthouden, waarbij ook Roger De Vlaeminck het moet ontgelden. 

Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties