Dé seizoensrevelatie van de vrouwencross overtreft eigen verwachtingen: "Het was mijn doel om in de top 50 van de UCI-ranking te komen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Dé seizoensrevelatie van de vrouwencross overtreft eigen verwachtingen: "Het was mijn doel om in de top 50 van de UCI-ranking te komen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met 11 overwinningen tot dusver is de Nederlandse Denise Betsema aan een fantastisch seizoen bezig. Met recht en reden kan ze zichzelf dé revelatie van het seizoen noemen. Nochtans had ze die vooruitgang enkele maanden geleden helemaal niet verwacht.

Elf overwinningen en nog heel wat podiumplaatsen er bovenop. Een profcontract gekregen bij Marlux-Bingoal. En bovendien ook nog vierde op het WK in Bogense. Het seizoen kan nu al niet meer stuk voor Denise Betsema, die een groot aandeel had in het aantal podiumplaatsen in televisiecrossen van haar ploeg. 35 al inmiddels. Jurgen Mettepenningen glundert ongetwijfeld. 

Nochtans had Betsema dit voor het seizoen zeker niet zien aankomen. "Het is allemaal heel snel gegaan", aldus Betsema tegenover Wielerkrant.be. "Ik heb mooie stappen gezet en ik ben van een eenmansploegje naar Marlux-Bingoal gegaan, waar ik me heel erg thuis voel. Het is mooi om te zien welke progressie ik al gemaakt heb."

Top 50...

Het overtreft de doelstelling die Betsema voor het seizoen voor ogen had. "Het was eerlijk gezegd mijn doel om in de top 50 van de UCI-ranking te komen", lacht de renster van Marlux-Bingoal.

"Dat was mijn eerste doel en dat is gelukt, want ik sta ondertussen derde. Ik mag dus wel over een geslaagd seizoen spreken. Bovendien is er ook geen decompressie na het WK, want de benen voelen nog steeds erg goed aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties