Mathieu van der Poel op weg om Nys te evenaren? "Dat is een record dat ik graag wil delen"

Mathieu van der Poel op weg om Nys te evenaren? "Dat is een record dat ik graag wil delen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gelet op zijn suprematie in het veld, is het geen wonder dat Mathieu van der Poel de records aan diggelen koerst. Zeker in de Superprestige is hij daarmee bezig. Nog één manche blijft over: wint hij die ook, dan heeft hij alle acht crossen van dat klassement gewonnen. Net zoals Sven Nys destijds.

Het was tijdens het seizoen 2006-2007 dat Nys het toen schijnbaar onmogelijke deed: alle acht wedstrijden in de Superprestige winnen. In 2012 kwam het nog aan bod tijdens de docureeks Flandriens van het Veld. Het klonk toen als volgt uit de mond van Nys: "Acht zeges in acht wedstrijden, dat doet niemand mij na."

Maar nog eens zeven jaar later kan Mathieu van der Poel dus hetzelfde doen. De Nederlander was er twee jaar geleden ook al eens dichtbij. Toen won van der Poel zeven van de acht crossen. Nu kan hij na zeven manches nog steeds een perfect rapport voorleggen en lijkt de kans groot dat het hem deze keer wel lukt.

Nu ik zo dicht bij dat record ben, wil ik dat ook realiseren 

Mathieu van der Poel

Van der Poel heeft er ook zijn zinnen op gezet, geeft hij toe aan Het Nieuwsblad. "Nu ik zo dicht bij dat record ben, wil ik dat ook realiseren." Het is natuurlijk niet iets dat hij als enige kan klaren aangezien Nys het hem al voordeed. "Dat is een record dat ik wel graag wil delen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties