Money time: meer dan zestigduizend euro te verdienen voor van der Poel in één week tijd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 29 reacties

DVV, Superprestige en tussensprints kunnen van der Poel aardig centje laten verdienen

Money time: meer dan zestigduizend euro te verdienen voor van der Poel in één week tijd
Foto: © photonews

De klassementen blijven enorm belangrijk in het hedendaagse veldrijden. Deels omwille van de sportieve eer, want het is natuurlijk waar de crossers het hele jaar mee bezig zijn. En ook vanwege de financiële beloning. Voor Mathieu van der Poel belooft het een knalweek te worden.

Van der Poel verzekerde zich van eindwinst in de DVV-Trofee, goed voor dertigduizend euro. In extremis won hij ook nog eens het klassement van de tussenspurten, wat voor een mooi extraatje van 2500 euro zorgt. Mathematische zekerheid over eindwinst in de Superprestige is er nog niet, daarop is het wachten tot komend weekend.

62 500 EURO IN 1 WEEK

Ook al kan die eindzege hem amper nog ontsnappen. Meer dan waarschijnlijk schrijft van der Poel in Middelkerke ook de Superprestige op zijn naam en dan is hij zeker van nog eens dertigduizend euro. Dat maakt dan 62 500 euro in totaal. Niet slecht op een week tijd.

"We moeten daar niet onnozel over doen. Dat is ook voor mij een bom geld. Daar kan ik heel veel leuke dingen mee doen", liet van der Poel optekenen in HLN. Hij rekent er dan ook op dat hij ook de Superprestige kan binnenhalen. "Er zijn er wel meer die het in het verleden verspeeld hebben aan de Belgische kust, maar ik ga ervan uit dat het wel goed komt."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties