Opsteker van formaat voor Kopecky: "Goed voor vertrouwen in vooruitzicht van het wereldkampioenschap"

Opsteker van formaat voor Kopecky: "Goed voor vertrouwen in vooruitzicht van het wereldkampioenschap"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het heeft misschien wel even pijn gedaan, maar de beloning was het ongetwijfeld waard. Eerste wedstrijd op de weg en het werd meteen een eerste zege voor Lotte Kopecky in de Ronde van Valencia. Daarmee krikt ze het vertrouwen op voor dat grote doel waar ze mee in haar hoofd zit.

De Ronde van Valencia draaide uit op een massasprint en zoiets kan Kopecky wel natuurlijk. "Ik had van bij het begin van de wedstrijd een goed gevoel", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Daarom vroeg ik mijn ploeggenoten om mij in de laatste drie, vier kilometer veilig vooraan in het pak te houden."

Mijn ploegmaten deden hun werk perfect 

En zo geschiedde. "Mijn ploegmaten deden hun werk perfect en ik ben blij dat ik het kon afmaken." Deze opsteker op de weg moet zich straks vertalen in nog meer successen op de baan. "Deze zege is goed voor het vertrouwen in het vooruitzicht van het wereldkampioenschap op de piste."

Als specialiste heeft Kopecky uiteraard volop haar zinnen gezet op het WK baanwielrennen. Dat vindt plaats in het Nederlandse Apeldoorn en gaat door van 27 februari tot en met 3 maart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties