Jasper Stuyen legt uit waar het fout liep: "Dit is gewoon kut"

Redactie
| 3 reacties
Jasper Stuyen legt uit waar het fout liep: "Dit is gewoon kut"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven zat in de laatste kilometer erg goed gepositioneerd in de derde rit van de Tirreno-Adriatico, maar kwam niet verder dan een achtste plek. Na afloop bleef de Leuvenaar met een zuur gevoel achter.

Stuyven is duidelijk weer in goede doen na zijn zware valpartij in de Ronde van de Algarve. "Ik zat supergoed, maar ik snap niet goed waarom Consonni achterom kijkt op 450 van de meet", aldus een teleurgestelde Stuyven in Het Nieuwsblad. "Die is hier om de sprint aan te trekken voor Gaviria, dus moest hij gewoon doorgaan, dacht ik."

"Maar nu moest ik vertragen terwijl de anderen op snelheid aan de andere kant kwamen... Je moet dan zelf weer optrekken en ik wist meteen dat het heel moeilijk werd, want ik vond niet meteen een wiel en zat zo wat tussenin", baalt de renner van Trek-Segafredo. "Dit is gewoon kut, gewoon klote..."

'Jammer'

"Ik zat perfect maar om zelf aan te gaan was het te vroeg. Nog voor die laatste bocht op 750 meter was ik nog bewust voorbij Stybar gegaan om achter Consonni te zitten omdat die niet meer zou stilvallen. Dacht ik. Dit is gewoon jammer want de ploeg had me goed afgezet."

Al mag Stuyven toch ook een beetje tevreden zijn. "Of er iets positiefs is? Positief is dat ik terug meedoe. En beter en beter wordt. Dat is ook wel nodig, maar maandag zal het wellicht voor Mads Pedersen zijn", besluit Stuyven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties