Hommeles vermeden? UCI plooit voor rennersprotest in afwachting van onderhandelingen

Hommeles vermeden? UCI plooit voor rennersprotest in afwachting van onderhandelingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De UCI heeft weer wat werk voor de boeg: het zal de plooien moeten gladstrijken met een deel van het peloton betreffende het opleggen van boetes en het aftrekken van UCI-punten. Tot dusver is het goed stil gehouden, maar het kwam tot een conflict tussen beide kampen in de UAE Tour.

In 2019 heeft de UCI enkele de te volgen regels bepaald om renners op tijd aan de inschrijving te krijgen. Bij sommigen heerst immers de gewoonte om lang in de bus te blijven en zich dan in de laatste minuten massaal te gaan inschrijven. Daar heeft het publiek uiteraard weinig aan en het is ook niet naar de zin van de koersorganisatoren.

Dit jaar kunnen die organisatoren de teams een bepaalde timing opleggen voor het inschrijven van hun renners binnen de zeventig minuten voorafgaand aan de start van de koers. In de UAE Tour werden die tijden niet gerespecteerd. De UCI legde vervolgens een resem boetes op en trok bij bepaalde renners ook punten af.

LAPPARTIENT KOMT TUSSEN

Dat schoot bij die renners in het verkeerde keelgat. Volgens Cyclingnews dreigde het peloton in de UAE Tour zelfs om niet van start te gaan in de laatste rit, tot David Lappartien beloofde de boetes en het aftrekken van de punten op te schorten tot Milaan-Sanremo. Nadien zal er samen gezeten worden. Tijdens de Tirreno-Adriatico die aan de gang is, wordt de opgelegde timing overigens wel gerespecteerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties