Fuglsang wint na sterke prestatie lastige rit in Tirreno, Yates blijft leider

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Fuglsang wint na sterke prestatie lastige rit in Tirreno, Yates blijft leider
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Deen Jakob Fuglsang heeft de vijfde rit van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De man van Astana was de sterkste na een lastige rit van 180 kilometer. Adam Yates blijft leider met nog twee etappes voor de boeg.

Ook op zondag werden de klimmersbenen getest in de Italiaanse rittenkoers. Na een aanloop van 100 relatief vlakke kilometers moest er in de drie lokale rondes stevig geklommen worden.

De etappe werd gekleurd door een aanval van dertien renners, onder hen drie Belgen: Nathan Van Hooydonck (CCC), Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy) en Tosh Van Der Sande (Lotto Soudal). Hun voorsprong groeide tot bijna tien minuten. 

Astana-show

Onderweg zetten de mannen van Astana zich op kop voor Lutsenko. En met succes want ze trokken de boel op kant en enkele grote namen onder wie Julian Alaphilippe en Tim Wellens misten de slag. De Fransman kon na een stevige inspanning nog wel terugkeren in de voorste regionen. 

En toen kwam de aanval van Jakob Fuglsang. De Deen plaatste een snedige versnelling en reed in een mum van tijd weg van het peloton. Hij kreeg het gezelschap van vroege vluchters Denz, Gabburo en Pedersen. Maar lang konden zij het wiel van Fuglsang niet volgen.

In de achtergrond reed een sterke Adam Yates zijn belangrijkste belager Primoz Roglic uit het wiel. De Brit blijft ook na vandaag leider. Maar dé man van de dag was Fuglsang, door de overwinning van Ion Izagirre in Parijs-Nice pakken de Kazachen al hun 19de overwinning van het seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties