Thomas De Gendt blijft op zijn hoede voor uitdager: "Ik ga er nu volledig voor"

Thomas De Gendt blijft op zijn hoede voor uitdager: "Ik ga er nu volledig voor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Weinig renners die zich zo kunnen toeleggen op de strijd voor de bolletjestrui. Hij heeft er ook voor moeten afzien in de koninginnenrit. Op meerdere bergjes kwam hij als eerste boven, maar dat koste ook krachten. Terwijl ook De Marchi zijn zinnen gezet heeft op die trui.

Na alweer een ferme onderneming heeft De Gendt zijn leidersplaats in het bergklassement in Parijs-Nice verstevigd. Hij heeft nu 21 punten meer dan eerste achtervolger De Marchi. "Er wacht me nog een zwaar gevecht. Ik had het op geen enkele klim cadeau gekregen van De Marchi. Telkens moest ik volle bak sprinten", zegt De Gendt aan HLN.

SNEL IN HET ROOD

Reeds in het begin van de etappe moest de Belg van Lotto al diep gaan. "Het was wreed lastig om in de vlucht van de dag te geraken. Op de eerste klim pakte ik de punten mee, maar met die inspanning ging ik al behoorlijk in het rood."

Toch had De Gendt weinig keuze: hij moest doorzetten. "Daarna was het even koersen om definitief weg te geraken. Tot het dan toch, plots, scheurde." De inspanningen gingen uiteraard hun toleisen. Maar die bergtrui veilig stellen, hij ziet het toch wel zitten. "Ik ga er nu volledig voor, jawel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties