Oliver Naesen verbaast alles en iedereen: "Ik zei voor de start in de bus: 'Ik denk dat ik vandaag ga winnen'"

Redactie
| 7 reacties
Oliver Naesen verbaast alles en iedereen: "Ik zei voor de start in de bus: 'Ik denk dat ik vandaag ga winnen'"
Foto: © photonews

Schrijf het maar op: Oliver Naesen is helemaal klaar voor het Vlaamse voorjaar. De renner van het Franse AG2R-La Mondiale verraste in de slotrit van Parijs-Nice alles en iedereen door knap tweede te worden.

Naesen heeft het goede gevoel duidelijk te pakken. Hij miste op een haar na de zege in de slotrit. "Echt jammer. Ik had vanmorgen nog een berichtje gestuurd naar mijn vriendin Dorien", vertelt Naesen in Het Nieuwsblad. "Ik schreef: Ik weet niet wat het is, maar ik heb zo'n Plouay/BK-gevoel. Ze antwoordde: 'Godver. Riskeer het niet te winnen, hè.'"

"Het is mijn vierde Parijs-Nice en het eerste jaar dat Dorien er niet bij is. Dus heb ik Izagirre maar laten rijden, ik had het beloofd", lacht 'Oli'. "Tegen Matthias Frank zei ik voor de start in de bus: 'Ik denk dat ik vandaag ga winnen, jong.' Echt. Van die onnozelheden verkondig ik zelden. Maar wat bezielde die Van Garderen toch? Hij ging op die klim in de aanval en lanceerde Izagirre.''

Vreemd manoeuvre vond Naesen. "Om dan onmiddellijk met zijn buzze eraf te schieten. Als hij dat niet had gedaan, dan had Izagirre niet gedemarreerd en had ik in de sprint gewonnen." Het mag duidelijk zijn. Naesen verkeert in topconditie. Klimmen deed hij nooit beter dan afgelopen week.

Klimmen ging nooit beter

"Ik denk dat de op één na zwaarste van onze kopgroep tien kilogram lichter was dan ik. Dat komt omdat ik de voorbije winter nog niet gevallen ben of ziek ben geweest. Het is zo'n jaar dat het eens meezit. Tot dusver toch. Voor de rest: niks speciaals gedaan. Ik weeg zelfs een kilootje meer, maar ik ben ook een jaar sterker. Ik heb een jaar meer ervaring. Meer zelfvertrouwen ook", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties