Ook Belgen onder de indruk van Astana: "Dat heb ik nog nooit gezien"

Redactie
| 19 reacties
Ook Belgen onder de indruk van Astana: "Dat heb ik nog nooit gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar werd Tiesj Benoot knap vierde in de Tirreno-Adriatico, maar dat huzarenstukje evenaren wordt bijzonder moeilijk. De Lotto Soudal-renner zal al tevreden mogen zijn met een plek in de top tien.

Benoot staat momenteel elfde. De Drongenaar rijdt goed, maar kreeg woensdag met een lekke band af te rekenen waardoor hij veel tijd verloor. Al is het parcours volgens Benoot ook erg zwaar. "Dit was zwaarder dan Luik-Bastenaken-Luik", zei Benoot na zijn negende plek van zondag in HLN.

Astana dominantie

Anderzijds is er natuurlijk ook de dominantie van Astana. De ploeg van Alexandre Vinokourov is overal dit seizoen en won al negentien keer. "Ongelooflijk wat die doen", gaat Benoot verder. "De hele ploeg is sterk. In de plaatselijke ronde van Recanati, waar Astana doortrok, ging eerst Ballerini en dan Cataldo aan de kop rijden. Cataldo dunde een peloton van tachtig renners uit tot vijftien. Dat heb ik nog niet gezien."

"Nu ja, ik sta waar ik moet staan. Ik ben tevreden met mijn conditie. Ik had graag een rit gewonnen, maar als ik dat had rondverteld, was ik wel overmoedig geweest", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties