Gilbert vloog onder druk van Alaphilippe de Poggio op: "Denk niet dat we eerste deel ooit zo snel zijn opgereden"

Gilbert vloog onder druk van Alaphilippe de Poggio op: "Denk niet dat we eerste deel ooit zo snel zijn opgereden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De manier waarop Deceuninck-Quick.Step La Primavera naar zijn hand zette, is hoe Philippe Gilbert het graag heeft. Koers maken. Agressief rijden. Hij liet er zelf een knap staaltje van zien op de Poggio en was dan ook maar al te blij dat Julian Alaphilippe het nadien kon afmaken.

Gilbert is tevreden met hoe de ploeg de koers aanpakte. "We hebben ze in handen genomen", getuigt Phil in HLN. "Eerst met Tim Declercq, die een hele dag op kop reed. Dan was het in principe mijn beurt om op de Cipressa andere aanvallen te neutraliseren, maar er gebeurde weinig of niks."

SNELLER, SNELLER, SNELLER

Bij het opdraaien van de Poggio, zaten ze met zijn drieën bij de eerste vijf. "Precies zoals we gepland hadden. Daar vond ik Julian toch redelijk nerveus. 'Sneller, sneller, sneller,' bleef hij maar roepen. Maar 'Styby' en ik zaten aan onze limiet. Ik denk niet dat we het eerste deel van de Poggio ooit zo snel zijn opgereden."

Hierna was het vooral afwachten hoe het zou aflopen. Ook voor Gilbert. "Toen Julian vertrok, was het alleen nog vurig hopen dat hij het kon afmaken. Want ik kon écht niks meer doen. Ik heb die jongen supergraag. Dat hij deze mooie koers kan winnen, doet me enorm veel plezier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties