Patrick Lefevere heeft ferme waarschuwing in huis voor andere ploegen

Patrick Lefevere heeft ferme waarschuwing in huis voor andere ploegen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu Deceuninck-Quick.Step ook in het eerste Monument van het jaar kon triomferen, heeft dat mogelijk ook invloed op de manier van koersen in volgende wedstrijden. Het is niet alleen de ploeg van de vele zeges, maar ook de ploeg die veel energie steekt in het pareren van aanvallen.

Sterke man Patrick Lefevere maakte de triomf mee van in zijn huiskamer, laat hij weten in zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik heb sinds vorig jaar de gewoonte op zaterdagmiddag al terug te vliegen van Milaan naar België. In aanloop naar Sanremo voel ik graag terplaatse de temperatuur in de ploeg, maar de wedstrijd zelf volg ik vanop televisie."

Waarom juist? Het is gewoon zo dat La Primavera hem weinig nieuws biedt. De topfavorieten worden elk jaar wel bij de kanshebbers gerekend. "Altijd dezelfde gezichten aan de start. Ik zie vanop tv wel hoe ze een jaar ouder zijn geworden. En voor de grijze parking op de Via Roma moet ik het ook niet doen."

Dat de anderen de gaten maar dichtrijden 

Patrick Lefevere

Hoe dan ook: Lefevere zag dat het goed zat. "Het is zelden dat wat ik op de ploegbespreking hoor een dag later zo op televisie terug zie." Dat heeft hem tot de conclusie gebracht dat andere teams ook wel wat meer de kastanjes uit het vuur mogen halen. "Voor ons moet niets meer. Dat de anderen de gaten maar dichtrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties