Tim Declercq slaagt in door Wilfried Peeters opgelegde uitdaging

Tim Declercq slaagt in door Wilfried Peeters opgelegde uitdaging
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De overwinning van Julian Alaphilippe in Sanremo maakte niet alleen de Fransman zelf gelukkig, maar ook bijvoorbeeld werkmier Tim Declercq. Die sleurde zowat de hele dag aan de kop van het peloton. In de finale ging hij overigens nog lang mee. Uitgedaagd door Wilfried Peeters als hij was.

"'Als je al de hele dag gewerkt hebt, geraak je onmogelijk nog over de Capo Berta', daagde 'Fitte' me uit. Ik wilde het tegendeel bewijzen. Dus heb ik me daar nog een laatste keer op kop gezet. Eenmaal boven was ik redelijk op. Maar ik ben tevreden over mijn job. Het is ook het enige wat ik kan. Maar ik doe het zo goed mogelijk", analyseert Declercq zijn wedstrijd in HLN.

KOELBLOEDIGE ALAPHILIPPE

Van kopman Alaphilippe wordt gezegd dat het een nerveuze kerel is, maar dat blijkt niet altijd het geval. "Op 30 kilometer van de finish ging hij nog rustig plassen. 'Hoe ver is het nu nog?', vroeg hij me. Ik bloednerveus: 'Nog 30, Julian. En nog 3 à 4 kilometer tot de voet van de Cipressa.' Die koelbloedigheid in de finale is ook zijn kracht."

Ondanks dat het aantal zeges al ferm was aangedikt, doet het binnenhalen van zo'n grote vis toch wel enorm deugd. Want een topploeg als Deceuninck-Quick.Step wil uiteraard oogsten in de grote wedstrijden. "Deze zege neemt de druk alvast wat weg. Alles wat er de komende weken nog bijkomt, is bonus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties