Sterke Campenaerts breekt werelduurrecord en haalt magische grens van 55 per uur!

Sterke Campenaerts breekt werelduurrecord en haalt magische grens van 55 per uur!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft het geflikt! Victor Campenaerts heeft het werelduurrecord van Bradley Wiggins gebroken. Maandenlang heeft hij er alles, maar dan ook alles, aan gedaan. Tot in de kleinste details voorbereid. Op het moment van de waarheid slaagde Campenaerts dan ook nog eens met brio.

De stage in Namibië, het acclimatiseren van het lichaam in de weken vooraf in Mexico: allemaal gedaan om tijdens de werelduurrecordpoging helemaal top te zijn. En of hij dat was, Victor Campenaerts. Beter doen dan de 54,526 kilometer van Bradley Wiggins was de opdracht.

SNEL OP SCHEMA VAN 55/U

Na enkele ronden had het Campenaerts-kamp wellicht wel al door dat het snor zat. Na tien kilometer had Campenaerts al een marge van vier seconden tegenover Wiggins. Die voorsprong bouwde de Lotto-renner stelselmatig, maar wel heel ruim uit. Na 20 ronden zat Campenaerts aan een tijd van 21'48". Hiermee lag hij op schema om meer dan 55 kilometer te rijden in dat ene uur.

CAMPENAERTS VERBIJT DE PIJN

In het tweede gedeelte van de werelduurrecordpoging begon hij natuurlijk de pijn van zijn o zo zware onderneming te voelen, maar tegelijkertijd bleef hij uitlopen ten opzichte van de tijd van Wiggins. Op tien minuten van het einde had Campenaerts een ferme bonus van 26 seconden.

Alles wees er dus op dat onze landgenoot het werelduurrecord zou breken en zo geschiedde ook: Campenaerts mag zich werelduurrecordhouder noemen! De vraag was dan nog enkel: met welke tijd, haalt hij de 55 per uur? Het definitieve antwoord: ja! Twee volle ronden deed Campenaerts beter dan zijn voorganger en de afgelegde afstand: 55,089 kilometer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties