Update: Groenewegen boekt na declassering 2 op 2 in Vierdaagse van Duinkerke, liefst 7 Belgen in de top 10 van rituitslag

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Update: Groenewegen boekt na declassering 2 op 2 in Vierdaagse van Duinkerke, liefst 7 Belgen in de top 10 van rituitslag
Foto: © photonews

Clément Venturini leek in de tweede rit van de Vierdaagse van Duinkerke het laatste woord te hebben, maar door een declassering heeft Dylan Groenewegen een twee op twee beet. Timothy Dupont schoof zo een rij op en was als nummer twee één van de zeven Belgen in de top tien van de rituitslag.

In de Giro maakte Elia Viviani maandag nog kennis met het begrip 'declasseren', in de Vierdaagse van Duinkerke was Clément Venturini de pechvogel van dienst. De Fransman van AG2R-La Mondiale was de snelste van het pak, maar moest de zege toch nog aan Dylan Groenewegen laten na beraad van de jury. Een twee op twee dus voor de Nederlander van Jumbo-Visma. 

Eerder waren Lasse Norman Hansen, Przemyslaw Kasperkiewcz, Emiel Vermeulen en Romain Cardis er al met hun vieren op uit getrokken. In de laatste vijf kilometer was het liedje van het viertal echter uitgezongen en kwam er een opnieuw chaotische massasprint. 

Timothy Dupont eindigde derde maar legde door de declassering van Venturini beslag op de tweede plek. Verder eindigden er nog zes Belgen in de top tien. Dankzij zijn twee op twee is Groenewegen bovendien steviger leider in het algemene klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties